Fiskerapport & Nyheter i shopen!

Hej på er alla trollingfiskare,

Äntligen var det dags för årets göspremiär för mig på hemmaplan Mälaren. Då sämre väder vankades tog jag tillfället i akt och tog första bästa kväll någorlunda värme och svaga vindar och stack ut. I all hast glömde jag flertalet wobblerlådor hemma men med mig fick jag ett knippe Turus Ukko 20 cm samt Karikko 13 cm. Det räcker långt samt skulle bli ett bra test, är gösarna hungriga och aggressiva direkt efter leken eller föredrar de mindre wobbler som mer liknar deras naturliga föda (små norsar för det mesta här).

Började med två Karikko 13 och två Turus Ukko 20, jämt fördelat på spö med sidoparavan eller vad jag kallar sidospö (90 grader ut från båten i spöhållare). Då ekolodet omgående visade eko efter eko på 4-5 meter så blyade jag endast ner en wobbler något medan resten fick simma 3-5 meter djupt.


En halvtimme in i trollingkvällen så nöp det på gös på Turus Ukko i färgen Candy UV. Härlig start med en gös på ca 2,5 kilo! Sen blev det lugnare och när skymningen anades och ljudet förändrades försvann de så tydliga fiskarna på ekolodet. Det dröjde till ca 23.00 innan det högg igen och då bakom paravan, betet var återigen en Turus Ukko, nu i färgen Clown UV. Ytterligare en gös på cirka två kilo och jag kunde inte låta bli att köra en kort stund till trots att jag egentligen tänkt åka hemåt vid elvasnåret. 



Kort därefter bugar sig ett sidospö igen och det är såklart på en Turus Ukko. En stadig gös på 80 cm fattade tycke för färgen Red/Orange Perch UV och det var nu tydligt, gösarna vill käka stort och äta upp sig snabbt efter leken! Jag hinner inte ens få ordning på prylarna i båten innan det hugger igen på Clown UV och javisst ytterligare en fin gös. Succé på premiären!



Jag är säker på att Turus Ukko kommer fortsatt komplettera mitt fiske under året då den i långsam fart har ett riktigt storfisklunk och i lite högre hastighet så slänger den härligt med kroppen tack vare sin bananform. Extra roligt såklart då jag varit med och fått nyproduktionen av detta legendariska träbete till Sverige.



Hoppas snart komma ut igen men i skrivande stund lockar vädret föga så jag ser över webshoppen som fyllts på med följande:
- Päronsänken 80 gram
- Fluorocarbon Ghost 0,60 18 meter 
- Spöhållare Heavy Strike - NYHET!
- Fjord FiléknivNYHET!
- KnivbryneNYHET!
- Fjäderringstång & Sax - NYHET!
- Avkrokningstång - NYHET!

Skitfiske på er och glöm inte att skicka iväg ett mail eller använd chatten om ni har några frågor om sortimentet och hur ni bäst utrustar er inför trollingsommaren. 

Med vänliga hälsningar,
Jonathan Jansson Wollsten

Tillbaka till blogg