STORLAX i nya båten!


Team Pike 2000 / Hammarlund är ett gäng riktigt rutinerade fiskare med en och annan både storfisk och tävlingsvinst på CVet. Undertecknad gav upp att vinna Fryken tävlingen...

Skämt å sido, teamet har nyligen varit ute och blött linorna på Vänern och rapporterar en stor lax som direkt sätter ribban, både i nya båten och inför stundande Kinnekulleträffen.

"Idag blev det en premiärtur till Vänern för att testa Jockes nya båt. Jocke hade med sig sin pappa, Björn, då Fredrik och Micke hade annat inplanerat.

Målet var att känna in hur alla fiskeprylarna lirade tillsammans och att se att alla spöhållarna satt rätt placerade. Det är alltid lite intrimning innan allt är som man vill ha det. Det var lovat svaga vindar, men det blåste en kall norvästlig vind och det var skönt att krypa in i hytten och komma i lä.
Vi körde med den nyinstallerade autopiloten från Lowrance hela dagen och den fungerade verkligen kanonbra. Det kommer mer om den framöver och hur vi använder den aktivt i vårt fiske. Det blev en händelserik dag med många fina laxar i båten. Några stora vilda som snabbt fick friheten åter. Ett tips är att köra en trekrok på tacklen så är det enklare att returnera dessa.
6 fina laxar fick åka Yamarin hem varav en av dem lyckades tangera 10kg strecket och blev ett nytt Pb för Jocke på 10,4kg.
Nu tar vi nya tag inför Kinnekulleträffen nästa helg.
Hoppas att vi ses där!"


Undertecknad tackar för rapporten och önskar teamet och alla andra deltagare på Kinnekulleträffen ett riktigt skitfiske!

Ni kan följa Team Pike 2000 / Hammarlund på Facebook - klicka här

//Jonathan

Tillbaka till blogg